Nr. 1 /150
full service agency

Digitale toegankelijkheid

Home Digital Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid is de mate waarin digitale inhoud en diensten toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun fysieke of cognitieve beperkingen. Het is belangrijk omdat steeds meer van ons dagelijks leven zich online afspeelt - we gebruiken internet voor werk, onderwijs, sociale interactie en entertainment. Als bepaalde groepen mensen niet kunnen profiteren van deze digitale mogelijkheden, raken ze verder achterop in een maatschappij die steeds meer afhankelijk is van digitale technologieën.

Helaas is digitale toegankelijkheid nog steeds een groot probleem. Veel websites, apps en andere online diensten zijn niet goed toegankelijk voor mensen met beperkingen, wat betekent dat ze moeilijk te gebruiken zijn of zelfs helemaal niet werken voor sommige mensen. Dit is een groot probleem, omdat het ervoor zorgt dat sommige mensen uitgesloten worden van het digitale leven - en daarmee van belangrijke kansen en mogelijkheden.

Internationale standaard voor digitale toegankelijkheid

Om digitale toegankelijkheid te verbeteren, moeten we als Rotterdams bureau met veel klanten in overheidssectoren ons richten op het creëren van websites die voor iedereen toegankelijk zijn - ongeacht hun beperkingen. Gelukkig zijn er een aantal goede hulpmiddelen die ons kunnen helpen bij het maken van toegankelijke digitale inhoud en diensten. Eén van deze hulpmiddelen is Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), een internationale standaard voor digitale toegankelijkheid. WCAG geeft bedrijven en organisaties richtlijnen voor het maken van digitale inhoud en diensten die toegankelijk zijn voor mensen met alle soorten beperkingen.

  • Zorg ervoor dat je website of app een goede navigatie heeft, zodat mensen gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
  • Zorg ervoor dat je website of app een goede zoekfunctie heeft, zodat mensen gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
  • Zorg ervoor dat je website of app duidelijke en toegankelijke informatie biedt, zodat mensen begrijpen wat er gebeurt.
  • Zorg ervoor dat je website of app gebruiksvriendelijk is, zodat mensen gemakkelijk kunnen werken met de inhoud en diensten die je aanbiedt.

Het is belangrijk om te onthouden dat digitale toegankelijkheid niet alleen een kwestie is voor mensen met beperkingen. Het is iets waar we allemaal mee te maken hebben, omdat we allemaal afhankelijk zijn van digitale inhoud en diensten. Als we ervoor willen zorgen dat iedereen toegang heeft tot dezelfde online mogelijkheden, moeten we ons richten op het creëren van toegankelijke digitale inhoud en diensten.

Robin
Treur

Creative Developer

Maak een vrijblijvende afspraak van 15 minuten.

Plan een afspraak